Jak pečovat o nádobí

Protože celý výrobek i povrchová úprava nádob jsou z přírodních produktů, doporučujeme před prvním použitím nalít do každé nádoby vroucí vodu, nechat ji vystydnout a po slití vody vše vytřít do sucha, jinak vosky mírně ovlivňují chuť teplých jídel.

Na mytí určitě NEdoporučujeme používat saponáty (pouze v případě, že je to nutné) a myčku.

Po umytí je pak vždy lepší nádoby otřít do sucha.

Dřevěné nádobí není dobré nechat ležet ve vodě nebo na přímém slunci ani ho vystavovat velkým teplotním výkyvům nebo nepřiměřenému teplu, působení chemikálií, drhnout ho drátěnkou a podobnými mechanickými prostředky, stejně jako v něm ohřívat jídlo v mikrovlnné troubě.

Pokud se na vnitřní straně nádoby vytvoří bílý povlak, může to být způsobeno vodním kamenem a vlhkou nádobu stačí vytřít do sucha hadříkem.

Nádobí naopak prospívá, když jej během roku (podle častosti používání) několikrát přetřete kouskem látky, namočeném ve stolním oleji a potom znovu otřete do sucha.